Matematik

Opgaver :S

26. september 2008 af Kloge (Slettet)

Hej.. Har brug for lidt hjælp. Der står fgl. i en opg:

Denne lav vokser så dens (største) diameter bliver 0,5 mm større hvert år. Den er nu 32 mm i diameter. Lad x betegne antal år efter nu og lad y betegne diameteren i mm. Find ligningen for sammenhængen mellem x og y.

Mit spørgsmål er:

Hvad skal x være. Er godt klar over det skal være år? Men skal det være, 1, 2, 3, osv. op til 10 eller?

Er det rigtigt hvis man skriver at ligningen er= 0,5x ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2008 af mathon

kan forbedres til

f(x) = y = 0,5*x + 32

2y = x + 64

x = 2y - 64


Svar #2
26. september 2008 af Kloge (Slettet)

Hmmm oki .. Men hvilke tal skal jeg bruge ved førsteaksen :S Dt er dt jeg ikke helt er med på


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2008 af mathon

årstallene ud ad x-aksen

diameterstørrelsen op ad y-aksen


Svar #4
26. september 2008 af Kloge (Slettet)

Yep Yep I know.. :D Men skal x være fx. 1, 2, 3, 4, 5 år osv eller skal tallene være højere.. :S


Skriv et svar til: Opgaver :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.