Matematik

Ulighed

26. september 2008 af pernillebs (Slettet)

Hej alle. Jeg har denne opgave: 3 - 5x < 7

jeg har regnet videre og fået:

-5x < -3

x > -3 / 5

x > 3 / 5 hvilket giver 0,6

min lommeregner siger at den skal give 0,8. Hvad gør jeg galt?


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. september 2008 af Isomorphician

3 - 5x < 7

-5x < 4

x > -4/5

x > -0,8


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. september 2008 af lepetitdanois (Slettet)

3 -5x <7
-5x < 7-3

-5x < 4

x> 4/5

nu giver x den værdi du leder efter


Svar #3
26. september 2008 af pernillebs (Slettet)

Er den eksakte værdi så x > -4/5 ?


Svar #4
26. september 2008 af pernillebs (Slettet)

hov x > 4/5 ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. september 2008 af Isomorphician

Du kan skabe lidt overblik ved at tegne linjerne:

y = -5x + 3, og

y = 7

i et koordinatsystem.


Svar #6
26. september 2008 af pernillebs (Slettet)

ja men er den eksakte værdi det jeg spugte om ?


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. september 2008 af Isomorphician

Som i #3


Brugbart svar (2)

Svar #8
27. september 2008 af janko (Slettet)

#0...

læs nu, hvad #1 skriver:

Uligheden:

3 - 5x < 7                                        du trækker 3 fra begge sider               

-5x < 4                                            du har nu et "nyt" udtryk og dividere med - 5, for at isolere x

x > -4/5                                           x er nu isoleret og uligheden er løst

x > -0,8                                           - 0,8 er den eksakte værdi


Svar #9
27. september 2008 af pernillebs (Slettet)

nej det er da den tilnærmede værdi?


Brugbart svar (1)

Svar #10
27. september 2008 af mathon

-4/5 = -8/10  = -0,8 eksakt,

da |-4/5| er en endelig decimalbrøk


Svar #11
27. september 2008 af pernillebs (Slettet)

så -0,8 er eksakt og -4/5 er tilnærmet? Jeg har bare lært det omvendte :S


Svar #12
27. september 2008 af pernillebs (Slettet)

Har fundet ud af det.. Ellers tak


Skriv et svar til: Ulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.