Matematik

potenser

27. september 2008 af seriøs (Slettet)


(ab^3)^4 / a^2b^4 = ab^12 / ab^8 = ab^4

Her har jeg reduceret via potensregneregler (bogstaver, kun positiv eksponent)

Men jeg synes, det ser svært ud, når jeg skal reducer med potensregneregler (kun tal-brøker og negativ eksponent)

3^5 · 9^-5 / 6^-5

Jeg vil umiddelbart skrive :

27/6^-5

Men potensregnereglen er vel a^n = 1/a^n ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2008 af mathon

...du mener vel

a-n  = 1/an


Svar #2
27. september 2008 af seriøs (Slettet)

ja...?


Svar #3
27. september 2008 af seriøs (Slettet)

Ok så er 9^-5 = 1/9^5 = 1/59049


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/132636


Svar #5
27. september 2008 af seriøs (Slettet)

Tak :)

((243 · 1/59049)) / (1/7776) = 32
 

Jeg har fået det samme, men på en lidt anderledes måde;)

9^-5 = 1/9^5 = 1/59049   og   6^-5 = 1/6^5 = 1/7776
 


Skriv et svar til: potenser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.