Matematik

Vandret tangent

27. september 2008 af solstrålen123 (Slettet)

Opgaven lyder således:

a/ bestem en ligning for den vandrette tangent til grafen for funktionen f(x)=1/(x^2+x+1)

b/ Undersøg, om grafen for funktionen f(x)=(x+1)/(x+2) har en vandret tangent

Hvad gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2008 af mathon

f '(x) = -(2x+1)/(x2+x+1)2


Brugbart svar (2)

Svar #2
27. september 2008 af janko (Slettet)

a) bestemt tangentligningen

y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)

b) Lav en fortegsnlinje ved først  at bestemme monotoniforholdende

/ Ayhan


Brugbart svar (2)

Svar #3
27. september 2008 af mathon

vandret tangent kræver

f '(xo) = -(2xo+1)/(xo2+xo+1)2 = 0, hvor nævneren  (xo2+xo+1)2>0 for alle reelle x.
det er således tælleren, som skal blive 0


-(2xo+1) = 0

2xo+1 = 0

xo = -½

f(-½) = (4/3)

tangentligning:
y - (4/3) = 0*(x-½), hvoraf

y = 4/3


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2011 af Mynt (Slettet)

Hey guys.

Jeg har også fået den opgave for. Jeg har lavet opgave b men ikke opgave a.

Jeg skal skrive hvorfor jeg gør de forskellige ting altså sætter det a lig med 0 osv.

Kan i ikke lige hjælpe?


Skriv et svar til: Vandret tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.