Matematik

Fourier sinus polynonium

28. september 2008 af dnadan (Slettet)

a) Lad Sn være dét Fourier Sinus polynonium fundet i opgave 5. Brug Sn(1/2)-->f(1/2) for n-->oo til at vise at:

1-1/3+1/5----±1/(2k+1)-->pi/4

Hertil har jeg brugt, at f(1/2)=1(ses i en funktion), samt:

k*Sn(1/2)-->k*f(1/2)=k

I dette tilfælde er k=pi/4, heraf:

pi/4*Sn(1/2)-->pi/4

Ergp skal jeg vise, at venstre siden svarer til rækken, som står ovenstående.

Hertil er det blevet benyttet, at:

Sn(t)=4/pi*sin(pi*t)+4/(3pi)*sin(3pi*t)+4/(5pi)*sin(5pi*t)......+4/(k*pi)*sin(k*pi*t)

1/2 og pi/4 indsættes, hvormed følgende række fås.

1-1/3+1/5........±1/(2k+1), heraf er det nu bevist, at rækken går mod pi/4.

Nu til selve problemet:

b) Bestem en lignende grænse ud fra det fourier sinus polynonium, som jeg fandt i opgave 6.

Fourier sinus polynoium er denne gang:

Sn(t)=-4/pi*sin(1/2pi*t)-4/(2pi)*sin(pi*t)-4/(3pi)*sin(3/2pi*t).......-4/(kpi)*sin(1/2pi*t*k)

Her skal jeg bestemme grænsen, og dette foresager lidt problemer.

Hvis jeg skal gøre nytte af samme hint, som i opgave a): Sn(½)-->f(½) for n-->oo, så fås:

(f er en anden funktion, her f(t)=t), dvs:

Sn(½)-->f(½)=½

Heraf:

k*Sn(½)-->k/2

Men er kommet i tvivl, om man skal benytte ½ eller fx. 1.

Hvordan kommer jeg videre herfra, med andre ord, hvordan kan k bestemmes?

Fortsat god weekend

Mvh. Dan


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2008 af JacobJensen (Slettet)

Hvilken bog bruger du?


Svar #2
28. september 2008 af dnadan (Slettet)

#1, vi har ikke fået nogen bog til dette. Det er et emne, som stort set bare er fundet på, at man skal drilles:-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2008 af JacobJensen (Slettet)

#2 Hvilket niveau taler vi om?:)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2008 af JacobJensen (Slettet)

Jeg vil bruge Parsevals Identitet.


Brugbart svar (2)

Svar #5
28. september 2008 af Ex Gratia (Slettet)

#0.

Projektet er utroligt nemt - jeg satser på at få alle 20 point. Touché.


Svar #6
28. september 2008 af dnadan (Slettet)

#5 Kunne du give et hint til b) så?:-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. maj 2011 af brenderlove (Slettet)

Slettet

Skriv et svar til: Fourier sinus polynonium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.