Matematik

secondgradepolynomium

28. september 2008 af Phileo (Slettet)

Dette er sikkert en ufattelig nem opgave, men da jeg ikke har beskæftiget mig med 2.gradspolynomier siden tidernes morgen, husker jeg ærligt talt ikke hvordan jeg skal lave denne opgave:

- Bestem k, så -2 er rod i polynomiet p(x)=x3 +kx2-3x+6

Håber I kan hjælpe. Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2008 af dnadan (Slettet)

Indsæt x=-2, dvs:

f(-2)=0, isoler her k.


Svar #2
28. september 2008 af Phileo (Slettet)

Mange tak.

Har fået k = -2


Svar #3
28. september 2008 af Phileo (Slettet)

Men passer det?

For hvis man skal tjekke efter, giver det jo ikke 0, men 12 :

0 = -23+k*-22-3*(-2)+6


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2008 af dnadan (Slettet)

p(x)=x3 +kx2-3x+6

p(-2)=0, heraf:

0=(-2)^3+k*(-2)^2+3*(-2)+6

Denne ligning løses med hensyn til k, hvormed der fås:

k=2,  (det er en almindelige førstegradsligning, den skal blot reduceres lidt :-) )

Resultatet kan tjekkes, som du også er i gang med :-)

Mvh. Dan


Svar #5
28. september 2008 af Phileo (Slettet)

Hehe. Har gjort det nogenlunde rigtigt, men så er det bare jeg ikke forstår, hvorfor du får 2 og jeg får -2. Jeg har nemlig skrevet det op på samme måde som dig, men regner vidst anderledes i mellemregningerne:

0=(-2)^3+k*(-2)^2+3*(-2)+6

0=-8+k*(-4)-6+6

0=k*(-4)-8

8=k*(-4)

8/(-4)=k

k = -2  ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. september 2008 af dnadan (Slettet)

0=(-2)^3+k*(-2)^2+3*(-2)+6 =-8+4k-6+6=-8+4k

<=>

8=4k

<=>

8/4=2=k

- Du har vist lige overset, at (-2)^2=4 og ikke -4

Mvh Dan


Svar #7
28. september 2008 af Phileo (Slettet)

Det er fuldstændig rigtigt. Havde helt glemt at sætte parantes om -2 på min lommeregner, hehe :)



Skriv et svar til: secondgradepolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.