Matematik

Kvadradet på en toleddet størrelse!!1 :(

28. september 2008 af #Knud (Slettet)

HJÆÆÆÆLP!!!

Udregn ved hjælp af kvadratet på en toleddet størrelse:

(7d-3)^2 ???

Hvordan gør jeg det? :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2008 af DMUS (Slettet)

Kvardrartet på en 2 leddet størrelse er kendt som formlen.

(a-b)^2 = (a-b)(a-b) = a^2 + b^2 - 2ab

I det tilfælde.

(7d-3)(7d-3) = 14d^2 + 9 - 42d


Svar #2
28. september 2008 af #Knud (Slettet)

Mange tak (:

Men gør jeg så det samme hvis den er med plus?

f.eks. (ax+by)^2 ????


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2008 af DMUS (Slettet)

Prøv at gang dem sammen ledvis.

(ax+by)^2 = (ax+by)(ax+by) = ax^2 + by^2 + axby + byax = ax^2 + by^2 + 2axby

you see ? ;)


Skriv et svar til: Kvadradet på en toleddet størrelse!!1 :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.