Fysik

jo tak

29. september 2008 af sød-janni (Slettet)


der fremstilles to opløsninger ved temperaturen 25 grad. opløsning A: 1,29 g KOH(s) opløses i vand i en 250 mL målekolbe, hvorefter der fyldes op til mærket med vand.
opløsning B: 0,100 M propandisyre

a. beregn pH for opløsning A

40 mL af opløsning A blandes med 60 mL af opløsning B

b. beregn pH for blandingen

60 mL af opløsning A blandes med 40 mL af opløsning B

c. beregn pH for blandingen

hope someone will help me
 

have a nice day
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Prøv at oprette dette inde i kemiforummet - der får du nok mere hjælp end her. :)

Try in the chemistry forum - you'll propably get more help in there than in here.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2008 af Danielras (Slettet)

1. Lad nu være med at poste en masse opgaver uden egne tanker og forslag.

2. Post i kemi-forummet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2008 af mathon

a)

M(KOH) = (39+16+1) g/mol = 56 g/mol

n(KOH) = (1,29 g)/(56 g/mol) = 0,023036 mol

[KOH(aq)] = (0,023036 mol)/(0,250 L) = 0,092143 mol/L = 0,092143 M

KOH(aq)   --->   K+(aq)   +   OH-(aq), hvoraf ses, at

[OH-(aq)] = [KOH(aq)]...(da KOH er en stærk base, som er 100% ioniseret)

hvoraf

pOH = -log(0,092143) = 1,04

ved 25°C gælder

pH = 14 - pOH = 14 - 1,04 = 12,96 = ca. 13


Skriv et svar til: jo tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.