Matematik

regning.

29. september 2008 af reinholdt_w (Slettet)

Hey, er der en der vil give mig en lille hjælp til hvordan jeg løser denne slemme opg ????

Jeg skal i denne opgave bestemme ved håndkraft, ligningen for en tangent til grafen for funktionen f. Forskriften for funktionen er:
f(x) = 5 • x4 + x3 – 4 • x2 + 8 • x – 3
Og røringspunktet for tangenten har førstekoordinat 0.
 

Jeg skal bruge tangent ligning: y = f'(x0)(x - x0) + f(x0)?? men jeg ved ikke hvad jeg skal derefter`?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2008 af the87boy (Slettet)

Jeg skulle mene, den kommer til at se sådan ud:

f´(x)=5*4*x3-8*x+8


y=f´(0)*(x-0)+f(0)

y=20*03*x-8*0*x+8*x+5*04+03-4*02+8*0-3

y=8*x-3


Svar #2
29. september 2008 af reinholdt_w (Slettet)

okay cool. hvad gør du???? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2008 af the87boy (Slettet)

Jeg går ud fra, du har lært at differentiere, som jeg gør i den første, derefter gør jeg brug af røringspunktet som x0


Skriv et svar til: regning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.