Matematik

skalarprodukter

30. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Hvis: vektor a = (-3 over 2), vektor b = (8 over -½), vektor c = (9 over 5)

Kan det så passe at: ((vektor a)·(vektor b))vektor a = 25?


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. september 2008 af janko (Slettet)

prikproduktet af (va *vb)*va = 75 over - 50 og ikke 25!


Svar #2
30. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

okay. så det skal ikke adderes til slut. Tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2008 af janko (Slettet)

jeg læste opgaven forkert... prøver lige igen... min fejl


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2008 af janko (Slettet)

nu kommer jeg skiii helt i tvivl... for skalarprodukt og prikprodukt er det samme. ahhhh tænke tænke  


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2008 af janko (Slettet)

jeg holder fast i #1!  


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. september 2008 af janko (Slettet)

trin 1) (vekor a * vektor b)

(-3)*8+2*(-0,5)
= -24 -1
= -25

trin 2) vi gange trin 1) med vektor a

-25 * -3 over 2 = 75 over -50


Brugbart svar (1)

Svar #7
30. september 2008 af mathon

...i overensstemmelse med,
at
produktet af tre vektorer er en skalar gange en vektor, som er en vektor...:-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. september 2008 af janko (Slettet)

# 7... blev først helt forvirret... det er længe siden jeg har arbejdet med vektorer :D


Svar #9
30. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

(: Okay tak for jeres hjælp. Men... nu bliver jeg lidt i tvivl om, hvornår man har værdierne som vektorer og hvornår de er alm. tal..

SOm jeg forstod opgaven fra før, forsøgte jeg mig med denne: (vb·(va-vb))vb dette får jeg så til= (-714 over 44 3/4).. det lyder da ikke helt korrekt vel?


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. september 2008 af janko (Slettet)

#9.. den er god nok


Svar #11
30. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Okay så (: Synes bare det lød sært


Svar #12
30. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Og (vc·va)(va+vb+vc) = (-238 over -97½)


Brugbart svar (1)

Svar #13
30. september 2008 af janko (Slettet)

#12.. tæt på

det giver -238 over -110,5


Svar #14
30. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

okay så tak (:


Skriv et svar til: skalarprodukter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.