Fysik

Databog - Brændværdi

30. september 2008 af delidolu (Slettet)

Hejsa alle derude, jeg skal finde hvor meget kul der skal bruges for at få samme energi som man får fra 1 kg uran der spalter ?

det må så være 235U?? men for at finde det, skal jeg finde jo vide Cs brændværdien .. men jeg har ikke en databog , så håber nogen har et eller ved det på en eller anden måde ?

og i øvrigt ved jeg heller ikke hvordan det regnes ud, fik bare at vide jeg skulle bruge Cs brændværdien .. så håber også I vil være behjælpelige i det område ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Tror du kan finde brændværdien på google.

Brug formlen

E=L*m

L=brændværdi

m=massen

E= energien som du har fra tidligere.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2008 af mathon

kuls brændværdi er 27,2 MJ/kg

235U:
delt_ E = delta_m *c2 = (1 kg)*(2,99792*108 m/s)2 = 8,98755*1016 J

kul:
m*(27,2*106 J/kg) = 8,98755*1016 J
 

m = (8,98755*1016 J)/(27,2*106 J/kg)  = 3,3*109 kg = 3,3*106 tons = 3,3 mio. tons

1 kg 235U ækvivalerer 3,3 mio. tons kul


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2008 af mathon

kilde:
http://www.lr.dk/bygningerogmaskiner/diverse/be_braendsel_priser_051209.htm


Skriv et svar til: Databog - Brændværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.