Matematik

polynomiet

30. september 2008 af jwan20 (Slettet)

p(x)=x^3+kx^2-3x+6.

vi har polynomiet men der stå at

vi skal bestemme k, så -2 er rodet i polynomiet??

nogen der ide om hvordan man regne dette ud???. og det skal være udenhjælpemidler stå der.

håber nogen kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2008 af Danielras (Slettet)

Du skal løse:

(-2)^3+k*(-2)^2-3*(-2)+6 = 0

Med hensyn til k. At -2 er rod vil jo sige at p(x) = 0 når x = -2.


Skriv et svar til: polynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.