Matematik

kontinuitet.

01. oktober 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

Hejsa...

Jeg ville lige høre noget.

En graf er diskontinuert hvis den "springer"... men mit spørgsmål er, hvis en graf Er diskontinuert, er der så et punkt i dm(f) der ikke er med, alle kan hele dm(f) godt være med i grafen mens funktionen stadig er diskontinuert?: o

mvh. Line :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Tjah. Hvis du tager funktionen y = 1/x, vil x = 0 ikke være med, da du ikke kan dividere med 0 :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2008 af Daniel TA (Slettet)

Dm(f) er kun defineret der, hvor en graf er kontinueret.


Svar #3
01. oktober 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

så man kan altså ikke have en funktion der går i gennem alle dm(f) og samtid er ukontinuert?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2008 af Daniel TA (Slettet)

Det vil jeg ikke mene.. Men kontinuitet er også en underlig størrelse


Svar #5
01. oktober 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

okay. Jamen tak for feedbacken i alle tilfælde : ) 


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Du kan sagtens have en funktion, der er diskontinuert og alligevel har alle tal med i sin definitionsmængde. Betragt gaffelfunktionen:

f(x)=x, |x|>0

f(x)=1, x=0

Den vil ikke være kontinuert, da den springer i punktet x=0, men definitionsmængden er alle de reelle tal.


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. oktober 2008 af fluen på væggen (Slettet)

Jeg vil lige støtte Jerslev, så der ikke skal herske nogen tvivl. En funktions definitionsmængde er alle de x-værdier som funktionen er defineret for - altså alle de x-værdier, der har en tilhørende y-værdi på funktionens graf. Dette er uanset om funktionen hopper og danser! Hvorfor skulle vi overhovedet have begrebet "kontinuitet", hvis alle funktioner pr. definition var kontinuerte? Nogle funktioner er, andre er ikke, men deres definitionsmængde er uanset hvad alle værdier på x-aksen, der svarer til funktionsværdi på y-aksen.


Skriv et svar til: kontinuitet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.