Fysik

Elbil

02. oktober 2008 af mawak (Slettet)

Hej Allesammen.

Jeg har den her fysik aflevering, hvor jeg er i tvivl om, at facit kan være så lavt. Jeg skal finde en elbils strømstyrke.  

E4 Elbil
a:
spændingsforskel=36v
Jeg antager at elbilen kører i 2 min. Dvs. 120sek.
U= P/Q
Jeg fandt P ved at aflæsning på diagrammet.
36v= 700J/Q
Jeg bruger nu min graftegner TI-89 Titanium’s solve funktion til at løse denne ligning.
Q=19,4C
Q=I*  delta t.
19,4C=I *120s
Jeg bruger nu min graftegner TI-89 Titanium’s solve funktion til at løse denne ligning.
I=0,16A
 

Kan det passe? Det virker meget lavt? Nogen, der kan fortælle mig, hvor det går galt?  På forhånd tak.


Svar #1
02. oktober 2008 af mawak (Slettet)

E i stedet for P. Det var en tryk fejl.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: 0,16A er alligevel en del i små kredsløb. ;)


Svar #3
02. oktober 2008 af mawak (Slettet)

Ja, tror jeg også det er :)  Nu hvor jeg har regnet videre, så ser resultat fornuftigt nok ud, senere hen... Men tak for det :D Jeg var bare i tvivl om, hvor langt elbiler kører...


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2008 af mathon

160 mA er rigeligt i et stykke legetøj, som denne el-bil må kaldes

160 mA i direkte kontakt er rigeligt til at give chokstrøm, men her dog kun ved 36V


Svar #5
02. oktober 2008 af mawak (Slettet)

Ok, tak :)     Men det er vist en af de nye elbiler.     Da jeg regnede videre, så nåede jeg frem til, at hvis den kører med 50km/h, så kan den køre i 1 time og 15 min.


Skriv et svar til: Elbil

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.