Matematik

polynomier

02. oktober 2008 af jwan20 (Slettet)

jeg er gået lidt i stå, håber nogen det kan hjælpe

Bestem k, så -2 er rod i polynomiet p(x)= x^3 + kx^2 - 3x + 6

og det gør jeg (-2)^3+k*(-2)^2-3*(-2)+6 = 0

og når jeg regner vider, for jeg 4k+4=0

4k=-4  <=> k= -1

men Med hensyn til k for jeg det til -1 .og  p(x) = 0 når x = -2.

men ser det rigtigt ud?????


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2008 af Matkaj

Ja, det er korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

p(x) = x3 + kx2 - 3x + 6

p(x) = 0 ⇔ x3 + kx2 - 3x + 6 = 0

Roden x = -2 indsættes.

0 = (-2)3 + k(-2)2 - 3(-2) + 6 = -8 + 4k + 6 + 6 = 4k + 4 ⇔ k = -4/4 = -1

Når k er -1 er -2 en rod i polynomiet p(x).


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2008 af c_aastrup

Det ser rigtigt ud. Du har et par stavefejl, men der er intet galt med dine udregninger.


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. oktober 2008 af janko (Slettet)

P(-2) = 0 = (-2)3 + k*(-2)2 - 3*(-2) + 6

(-2)3 + k*(-2)2 - 3*(-2) + 6 = 0

-8 + 4k + 6 + 6 = 0

4 + 4k = 0

1 + k = 0

k = -1

se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=573916

/Ayhan


Skriv et svar til: polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.