Matematik

bestem funktion SVÆRT

02. oktober 2008 af andersxx (Slettet)

Bestem funktion f(x), således at f'(x)=cos(2x) og f(0)=4

please hjælp mig lidt :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2008 af LouiseLL (Slettet)

Først finder du stamfunktionen, altså det ubestemte integral til funktionen +k.

derefter sætter du stamfunktionen lig y-værdien som er 4, og 0 ind på x's plads, og finder k.

Og så har du funktionen som går gennem (0,4)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2008 af fluen på væggen (Slettet)

Prøv at udregne den afledte af cos(2x), så kan det være, du får en idé. Når du har fundet en stamfunktion til cos(2x) kan du derpå blot lægge en konstant til sådan at f(0) får værdien 4.


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. oktober 2008 af c_aastrup

NEMT!

I hvert fald hvis du kan finde stamfunktioner, altså differentiere baglæns

Og hvis f(0)=4, så skal k = 4, og dermed


Svar #4
02. oktober 2008 af andersxx (Slettet)

gider du ikke forklare det lidt nærmere?

altså stamfunktionen af cos(2x) ?


Svar #5
02. oktober 2008 af andersxx (Slettet)

MANGE tak.. jeg har forstået det :)


Skriv et svar til: bestem funktion SVÆRT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.