Matematik

Excentricitet

03. oktober 2008 af philly91 (Slettet)

Der gælder følgende om ethvert punkt P der ligger på Elipsen

2a = |PF1 + PF2|

Hvor F1 og F2 er brændpunkterne.

Hvordan kan det så bevises, at |PF1 + PF2| = 2a, altså en konstant?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. oktober 2008 af mathon

med udgangspunkt i ligningen

x2/a2  +  y2/b2  =  1

hvor
a = p/(2(1-e2)
b = p/(2(√(1-e2))
p er ellipsens parameter
e er ellipsens ekscentricitet, e og 0<e<1


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2008 af mathon

...i øvrigt

|PF1| + |PF2| = 2a

1) enten definerer man ellipsen,
som mængden af punkter for hvilke det gælder,
at
|PF1| + |PF2| = 2a, hvad en del fysikbøger gør
og
så skal det ikke bevises

2) eller man definerer ellipsen ud fra den almene keglesnitsligning,
som
reduceres ti

(x-ae)2/a2 + y2/b2 = 1, som ved parallelforskydning går over i

x2/a2 + y2/b2 = 1, hvoraf

|PF1| + |PF2| = 2a kan eftervises
 


Skriv et svar til: Excentricitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.