Matematik

Trekanter..

03. oktober 2008 af Studerende3 (Slettet)

Hej igen mennesker..

Jeg sidder med en rigtig træls matematik aflevering, og det lige lidt svært for mig.. Håber nogle kan hjælpe mig.. :

Betragt en retvinklet ABC hvor vinkel C er ret. Højden fra C rammer hypotenusen i punktet D.


Det oplyses at a = 4 og b = 3.
Bestem hypotenusen i trekanten.


Vis at trekant ABC er ensvinklet med trekant ACD og bestem forstørrelsesfaktoren.


Bestem længden af højden CD.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2008 af mathon

c2 = a2 + b2

tegn en skitse og indse, at

når <A sættes til x, er <B = 90-x of C = 90
<A er fælles, <ACD = 90-x og <ADC = 90


Svar #2
03. oktober 2008 af Studerende3 (Slettet)

Okay. Jeg prøver..

Tak :)


Skriv et svar til: Trekanter..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.