Fysik

Forlængerledning

04. oktober 2008 af Cumano (Slettet)

En 10,0 m lang forlængerledning indeholder to kobberledere, hver med tværsnitsarealet 1,77 mm^2.

- Beregn resistansen af en af kobberlederne.

(= 0,87*10^-6)

Forlængerledningerne bruges til at sende 5,00 A gennem en varmeblæser.

- Hvad er spændningsfaldet over forlængerledningen?

(?)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Benyt Ohms lov. :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2008 af mathon

R = ρ*L/a

R = (1,72*10-2 Ωmm2/m)*(10 m)/(1,77 mm2)


Skriv et svar til: Forlængerledning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.