Matematik

trekanter

04. oktober 2008 af 9200 (Slettet)

En trekant har sidelængderne 1, x og y. Det oplyses at trekantens omkreds er 10, og at x er større end y.

a) bestem x, når det oplyses at trekanten er retvinklet.

Det jeg har indtil videre er: Når omkredsen er 10 og den ene side 1 så må (x+y) være lig med 9.

Og hvis x er større end y, må x være hypotenusen. Skal jeg bruge Pythagoras' sætning til at finde x? Hvis ja, hvordan gør jeg så? Eller hvordan skal det overhovedet gøres?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2008 af Isomorphician

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=502576


Svar #2
04. oktober 2008 af 9200 (Slettet)

i gennemsnit skal en side have længden ca. 3 og da den ene side kun er 1, skal x og y være noget længere,
så med x>y
må det være x, som er hypotenusen
hypotenusen kvadreret er summen af kateternes kvadrater

x^2 = 1^2 + y^2
og x+y=9, hvoraf
y = (9-x), som indsat i x^2 = 1 + (9-x))^2, hvoraf

x^2 = 1 + 81-18x+x^2, som reduceres til
0 = 1 + 81-18x
18x = 82
9x = 41

x = (41/9) = 4+(5/9)
og
y = (9-(4+(5/9))) = 9-4-(5/9) = 4+(4/9)

Jeg kan ikke se hvad x er, og hvad der sker tilsidst........


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2008 af mathon

hvis du opmærksomt læser teksten
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=502576

står der tydeligt, at
x er hypotenusen -
altså den længste side


Svar #4
04. oktober 2008 af 9200 (Slettet)

Det ved jeg godt, men hvor lang er x hvis man kan sige det  på den måde, hvad regner du den ud til at være?


Svar #5
04. oktober 2008 af 9200 (Slettet)

Er x = 5 og y = 4

og hvad sker der lige her

x = (41/9) = 4+(5/9)
og
y = (9-(4+(5/9))) = 9-4-(5/9) = 4+(4/9)

hvordan springer man fra (41/9) til 4 + (5/9)


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2008 af Isomorphician

41/9 = 36/9 + 5/9 = 4 + 5/9


Skriv et svar til: trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.