Matematik

hjælp til fordobling af patienter

05. oktober 2008 af caner18 (Slettet)

er der en der kan hjælpe med at løse denne stykke mangler denne sidste i afl  men den er lidt tricky :D tak på forhånd...

i en periode 1980-2000 kan antallet af retspykiatriske patienter under tilsyn beskrives ved modellen:

f(t) 297*1,0679^t, 0< t <20

hvor f(t) er antallet af retspykiatriske patienter under tilsyn til tidspunktet t (målt i år efter 1980)

a) bestem fordoblingstiden for f(t)

b) før rede for, hvad konstanterne i modellen fortæller om udviklingen i antallet af retspykiatriske patienter under tilsyn i perioden 1980-2000


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

Fordoblingstiden: T2 = log(2)/log(a), hvor a = 1,0679 i den givne opgave.

b = 297 = startantal,dvs. antallet af patienter i 1980.

a = (1 + 0,0679) =  at antallet af patienter vokser med 6,8 % p.a. (da t måles i år).


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2008 af Isomorphician

a) kig i din bog under "fordoblingskonstant".

b) -find f(0) og se om der er et sammenfald med en af konstanterne.

- find hvor meget stigning i funktionsværdi der er fra f(0) til f(1) og se om der er sammenfald med en af konstanterne.


Skriv et svar til: hjælp til fordobling af patienter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.