Matematik

hjælp til opg om forskrift

05. oktober 2008 af caner18 (Slettet)

er der en som kan hjælpe mig med en opgave mangler den sidste er snart færdig den er til imorgen.. tak på forhånd=)

i en model betegner O(x) (målt i kr.) en virksomhed samlede omkostninger ved en produktion på x enheder af et bestemt produkt. den pris pr. ened, som virksomheden kan sælge samtlige x enheder for, betegnes a(x) (målt i kr.) i modellen antages det, at:

O(x) = 0,0024 * x^2 + 10^6 og  a(x) = 0,008x +1300

i modellen kan virksomhedens fortjeneste ved salg af samtlige x enheder bestemmes ved:

F(x) = x*a(x) -O(x)

a) bestem en forskrift for F(x) og benyt forskriften til at bestemme det antal enheder som virksomheden skal fremstille for at gøre fortjenesten størst muligt


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2008 af Isomorphician

Find F'(x) = 0, og afgør om der er tale om et maksimum.


Skriv et svar til: hjælp til opg om forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.