Matematik

vektorer

05. oktober 2008 af ILikeTurtles (Slettet)

Hej

I en orienteret plan er givet en vektor a med længden 4. En vektor b er bestemt ved

(vek)b=2*(vek)a + 1/2*(tværvek)a

1.beregn længden af (vek)b

2.beregn arealet af det udspændte parallelogram af (vek)a og (vek)b

3.beregn længden af projektionen af (vek)a på (vek)b

--------

1.skal jeg bare indsætte 4 ind i a'ernes plads?

2.skal man bruge Idet(a*b)I?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2008 af peter lind

1) kvadratet på længden af vektor b får du ved at kvadrere udtrykket for vektor b. Herunder skal du bruge at skalarproduktet med en vektor og dens tværvektor er 0.

2) Arealet af parallogrammet er den numeriske værdi af tværvektoren til a ganget med vektor b.

3) Den numeriske værdi af vektor a gange vektor b/længden af vektor b


Svar #2
05. oktober 2008 af ILikeTurtles (Slettet)

#1

2) og 3) - ok. Men 1)?? Jeg fprstår ikke budskabet.


Svar #3
05. oktober 2008 af ILikeTurtles (Slettet)

anyone?


Svar #4
05. oktober 2008 af ILikeTurtles (Slettet)

please, kan nogen forklare det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2008 af peter lind

Jeg kalder tværvektoren til a for c. Så har du b2=(2a+½c)*(2a+½c) = 4a2 +c2/4+ 2ac=

Her kende du a2=c2 og ac


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. oktober 2008 af mathon

...vanskeligt forklarlig uden mellemregningsresultater at videreudvikle på...

se
http://peecee.dk/upload/view/134062


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.