Matematik

differentialligninger

05. oktober 2008 af Dota (Slettet)

Hej.. Sidder lidt fast med følgende nedenstående opgave...

Ved ikke helt, hvordan jeg skal løse aéren - altså opstille en ligning?

Er der nogen, som vil hjælpe - Tak ;-)

I en model for, hvordan en bestemt population udvikler sig i tidens løb, antages det, at
populationens væksthastighed er proportional med populationens størrelse.
Tiden måles i døgn, og proportionalitetskonstanten er 0,084. t
Det antages, at der til at begynde med er 10 individer i populationen.
 

a) Opskriv en differentialligning, der beskriver populationens udvikling.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

dy/dt = 0.084·y


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2008 af Da-ted (Slettet)

Populationen kalder vi for V og væksthastighedne for V

V' proportional med V med proportionalitetskonstanten 0,084

V' = 0,084V

Der er 10 individer i starten

V'=0,084V+10


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2008 af Da-ted (Slettet)

#2 Ups nej.. Ehm.. Du bruger V(0)=10 til at opstille ligning

 Min fejl


Svar #4
05. oktober 2008 af Dota (Slettet)

Ahh okay super - mange tak...


Svar #5
05. oktober 2008 af Dota (Slettet)

Hmm hvad er svaret så?


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2008 af Da-ted (Slettet)

Løs med CAS-værktøj

deSolve(V' = 0,084V and V(0)=10,V,t)


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

#5.

Svaret er givet i #1.


Skriv et svar til: differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.