Matematik

Ellipser

10. oktober 2004 af susbc (Slettet)
hej hej
Jeg er i gang med at lave en aflevering om ellipser, men har fået lidt problemer! Jeg håber at der er nogen der vil prøve at hjælpe mig...

I følge opgaven skal jeg gøre rede for at følgende punktmængde fremstiller en ellipse:
x^2 -4x +4y^2 -16y +4 = 0

Jeg regner mig så frem til følgende:
x^2 -4x +4(y^2 -4y) = -4
(x-2)^2 -4 +4(y-2)^2 -16 = -4
(x-2)^2 +4(y-2)^2 = 16

Nu kan jeg ikke rigtig finde ud af hvad næste linie bliver, når jeg skal stille den op på brøken, så jeg også kommer frem til halvakserne (a og b). Jeg håber at der er nogen som vil hjælpe mig, på forhånd tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

[(x-2)^2]/16 + [(y-2)^2]/4 = 1

Svar #2
10. oktober 2004 af susbc (Slettet)

Mange tak for hjælpen det er jeg også kommet frem til ved at gætte, men kan man ikke regne det ud på en eller anden måde???

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2004 af frodo (Slettet)

det er jo bare at dele med 16 på begge sider i din egen ligning!!

Svar #4
10. oktober 2004 af susbc (Slettet)

Okay, mange tak nu tror jeg ligefrem også at jeg har forstået det emne!!. Takker

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Vedr. #1 betyder det konkret, at a = 4 enheder og b = 2 enheder. Centrum af ellipsen er (2,2).

Derefter ved du, at (ae)^2 + b^2 = a^2, og således kan du beregne e.

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. december 2009 af candyy (Slettet)

Heej jeg er igang det støøre skriftlig opgave om ellipsen, og har desværre fået problemer. opgaven lyder sådan: Vis at ligningen x^2 24x 4y^2-24y 21=0 fremstiller en ellipse og find dens centrum, halvakser, excentricitet og brændpunkter.

Ved virkelig ikk hvordan ligningen fremstiller en ellipse har prøvet og prøvet men kan ikke finde ud af det. Håber i vil hjælpe :S på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. december 2009 af mathon

x^2 24x + 4y^2-24y 21=0             skriv den rigtige ligning   der mangler +  -  tegn


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. december 2009 af candyy (Slettet)

x^2+24x 4y^2-24y 21=0


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. december 2009 af mathon

hvad med

x2 + 24x ???  4y2-24y  ???  21 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. december 2009 af candyy (Slettet)

undskyld :) x2+24x+4y2-24y+21=0


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. december 2009 af mathon

(x+12)2 -144 + 4(y2-6y) = -21

(x+12)2 - 144 + 4((y-3)2 - 9) = -21

(x+12)2 - 144 + 4(y-3)2 - 36 = -21

(x+12)2 + 4(y-3)2 = 159

(1/159)(x+12)2 + (4/159)(y-3)2 = 1

                            (x+12)2/(√(159))2 + (y-3)2/(√(159/4))2 = 1


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. december 2009 af candyy (Slettet)

tusind tak. Jeg havde regnet noget ud inden, og har fået ellipsens ligning til (-1,3) kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #13
15. december 2009 af candyy (Slettet)

ellipsens centrum fik jeg til (-1,3)


Brugbart svar (0)

Svar #14
15. december 2009 af mathon

(-12,3)


Brugbart svar (0)

Svar #15
15. december 2009 af candyy (Slettet)

okey, tusind tak .. kan man egentlig tegne ellipsen graph progammet?


Brugbart svar (0)

Svar #16
16. december 2009 af mathon

Ja


Brugbart svar (0)

Svar #17
16. december 2009 af candyy (Slettet)

men hvordan går man det ? Kan ikke finde ud af det :(


Brugbart svar (0)

Svar #18
16. december 2009 af candyy (Slettet)

gør*


Brugbart svar (0)

Svar #19
16. december 2009 af mathon

(x+12)²/159 + (y-3)²/(159/4) = 1

(x+12)²/159·(159/4) + (y-3)² = 159/4

(x+12)²/4 + (y-3)² = (159/4)

(y-3)² = (159/4) - (x+12)²/4

y-3 = ±√((159/4) - (x+12)²/4)

        y = 3 ± √((159/4) - (x+12)²/4)


Skriv et svar til: Ellipser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.