Matematik

Linjer og afstande

07. oktober 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Er ikke helt med på, hvordan jeg indsætter mine 'værdier' i formlen.

Formlen lyder:

Distance-formel: dist(P,m)=(Iax1+by1+cI)/(kvad.(a^2 + b^2))

Mit punkt hedder A:(7,-1) og min linje: m:y=2x-1


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2008 af mathon

m: 2x-y+1=0

dist(m,P(xo,yo)) = |2xo - yo + 1|/√(22 + (-1)2)

dvs.

dist(m,P(7,-1)) = |2*7 - (-1) + 1|/√(5)


Svar #2
07. oktober 2008 af Kamelkalle (Slettet)

og altså i alt. 16 over kvad.5?


Svar #3
07. oktober 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Er ikke helt med.. prøvede lige med én opgave, hvortil jeg har facit. (facit skal være 0)

Punktet er A:(1,1), linjen er m: y=-3x+4

og denne får jeg til:

dist(m,A(xo,yo)) = |-3xo + yo + 4|/√(3^2 + (-1)^2)

dvs.

dist(m,A(1,1)) = |-3*1 + 1 + 4|/√(10) = 1/5


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2008 af mathon

m:  3x + y - 4 = 0

dist(m,A(1,1)) = |3*1 + 1 - 4|/√(32+12) = |0|/√(10) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2008 af mathon

dvs. punktet A ligger på linjen, hvilket
også ses af

y =-3x+4

1 = -3*1+4


Skriv et svar til: Linjer og afstande

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.