Fysik
Elevator
06. april 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hej.
Jeg har en fysikopgave med en elevator. Jeg er lidt i tvivl om den. Specielt om det kan passe den mindst skal have en effekt på over 66000W. Syntes jeg lyder af meget.
En elevator i Eiffeltårnet vejer 2040kg. Den løftes 200m i vejret af sin motor i løbet af 1 min.
Hvor stor et arbejde udfører motoren?
Vi tager udgangspunkt i at elevatoren ikke accelererer under bevægelsen så den resulterende kraft er 0.
Kraften opad F (op) er lige så stor som tyngdekraften F(tyngde) men modsat rettet.
Jeg bruger så at A=F*s=m*g*s=2040kg*9,82m/s^2*200m=4*10^6J
Hvor stort et arbejde udfører tyngdekraften?
Tyngdekraften må udføre et lige så stort men modsat rettet arbejde.
Hvor stor skal motorens effekt mindst være?
P=E/t=4*10^6J/60sek=66776W
mvh Jeppe
Jeg har en fysikopgave med en elevator. Jeg er lidt i tvivl om den. Specielt om det kan passe den mindst skal have en effekt på over 66000W. Syntes jeg lyder af meget.
En elevator i Eiffeltårnet vejer 2040kg. Den løftes 200m i vejret af sin motor i løbet af 1 min.
Hvor stor et arbejde udfører motoren?
Vi tager udgangspunkt i at elevatoren ikke accelererer under bevægelsen så den resulterende kraft er 0.
Kraften opad F (op) er lige så stor som tyngdekraften F(tyngde) men modsat rettet.
Jeg bruger så at A=F*s=m*g*s=2040kg*9,82m/s^2*200m=4*10^6J
Hvor stort et arbejde udfører tyngdekraften?
Tyngdekraften må udføre et lige så stort men modsat rettet arbejde.
Hvor stor skal motorens effekt mindst være?
P=E/t=4*10^6J/60sek=66776W
mvh Jeppe
Svar #1
06. april 2003 af Lurch (Slettet)
Ja det er et stort tal, men passer nu alligevel! Efter hvad jeg kan se, er alle udregningerne korrekte.
66000W for en elevator der hiver 2ton direkte op i luften....... efekten er kun 66 gange så stor som effekten fra min mikroovn....
:D
66000W for en elevator der hiver 2ton direkte op i luften....... efekten er kun 66 gange så stor som effekten fra min mikroovn....
:D
Svar #3
09. april 2003 af SP anonym (Slettet)
Nej ik nødvendigvis jean, hvis nu der er tale om stor spænding og lille strøm, behøver det jo ik være så enormt.
FX
15A*4,4kV = 66000W
FX
15A*4,4kV = 66000W
Skriv et svar til: Elevator
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
