Matematik

Eksamensopgaver 2007?

07. oktober 2008 af Lisa3y (Slettet)

Nogle der ved om man et sted kan finde opgaverne fra Studentereksamen maj-juni 2007, Matematisk linje 2-årigt forløb til B-niveau?

Jeg kan simpelthen ikke lige finde ud af nogle af opgaverne :s

Håber meget på hjælp fra jer kloge mennesker derude!

:D


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2008 af DMUS (Slettet)

Normalt forlægger de tidligere eksamener på uvm.dk, må dog indrømme jeg ikke selv gider at lede.


Svar #2
07. oktober 2008 af Lisa3y (Slettet)

Tak for det..

Nogle der har lavet lignende opgaver?

Opg. 7b

I et koordinatsystem er en parabel P og en linje l bestemt ved

P: y=x2-4x+3

l: y=-x+b

Bestem koordinatsættet til toppunktet T for parablen P

Beregn for b=-2 afstanden fra T til l

Bestem for enhver værdi af b antallet af skæringspunkter mellem P og l

Nogen der kan hjælpe mig med dette? :s


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. oktober 2008 af DMUS (Slettet)

Du benytter blot toppunktetsformlen for en parabel til at beregnet punktet T.
x=-b/a
y= -d/(4a)

hva jeg lige hurtigt kan udlede.

hvis du har haft differentialregning kan du benytte f'(x) = 0 til at finde x værdien og finde y(x) til at bestemme samme punkt.

Afstanden fra punktet l med ligningen y=ax+b til T(x,y) kan ligeledes bestemmes vha. en formel.

|ax + b – y| / sqrt(1 + a^2)



 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2008 af DMUS (Slettet)

Alternativt kan du selvfølgelig udregne afstanden manuelt situationsafhængigt.

Her kender du toppunktetskoordinat (2,-1).

Du ved at en linje med hældingen -x må have en hældning på 45grader. og at linjen l med b=2 går gennem punktet 2,0, hvor du kan lave trekanten med hjørnepunkterne (2,0) , T=(2,-1) og sidste punkt vinkelret til linjen m, og er givet ved siden |PT|

Derfor kan du løse problemet geometrisk du ved at den korteste afstandt til linjen må være den vinkelrette afstand, deraf følger ren trigonometri til at finde afstand |PT|.

sin(45grader) = |PT| / 1

dvs sin(45grader)  = |PT| = sqrt(1/2) = 1/2* sqrt(2)


Skriv et svar til: Eksamensopgaver 2007?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.