Matematik

vedr. vektor

07. oktober 2008 af jwan20 (Slettet)

hej, ville spørger har læst i bogen at man kan finde afstanden mellem to  punkter P=(p1,p2) og

Q=(q1,q2) som

lPQl og pil over.=kvadratroden af (q1,q2)^2+(p1,p2)^2

spørgsmålet er så ændre den pil over lPQl noget af regneformlen, el. er det liggldigt og pilen er der, el, ej.

????


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2008 af fluen på væggen (Slettet)

Er du sikker på, der ikke stod |PQ| = (p1-q1)2+(p2-q2)2 for det ville give bedre mening! Pilen er bare notation for, at det er en vektor, man mener. I dette tilfælde er det vektoren PQ, der er tale om.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2008 af fluen på væggen (Slettet)

Hov hov! Glemte kvadratroden... |PQ| = √((p1-q1)2+(p2-q2)2)


Svar #3
07. oktober 2008 af jwan20 (Slettet)

nej det står |PQ| = √((q1-p1)2+(q2-p2)2).

så det vil sige at det liggyldigt om den pilen er der el. ej.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2008 af fluen på væggen (Slettet)

Egentlig ja - det er kun notation, og har ikke nogen betydning for udregningen. Det svarer til forskellen på at kalde en vektor for v eller for w - det er bare et spørgsmål om, hvilket bogstav, der er valgt.

Når man alligevel ser notationen med pilen over, er det for at det er visuelt tydeligt for læseren, at PQ er en vektor og ikke f.eks. produktet mellem to tal, P og Q.


Svar #5
07. oktober 2008 af jwan20 (Slettet)

ok takker, hvad hvis man har vektor a=(4,2) og vektor b=(1,-2)

vektor a+b=(4+1 og 2+(-2))= (5,0)

den  (5,0) vad er det så man har fundet,??? hvis de kunne hjælpe det stå meget uklart i bogen,

f.eks. ved jeg at vektorerne a-b= (3,4) og som betyder at man skal  3 hen af x-aksen og 4 op af y-aksen.


Skriv et svar til: vedr. vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.