Fysik

buossole

07. oktober 2008 af Pernille-2 (Slettet)

Hey alle sammen jeg har lige 2 små spørgsmål angående tangensboussolen.

Hvilken sammenhæng er der mellem magnetfeltet fra spolen, den vandrette komposant af jordfeltet og drejningsvinklen ? og hvorfor hedder det egentligt tangensboussole :o?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2008 af mathon

1) tan(φ) = (B/Bo) ⇔ Bo = B/tan(φ)

hvor
Bo er jordfeltets vandrette komposant
B = (μo*N*I)/(2R)
 

2) boussole er fransk og betyder kompas


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2008 af mathon

B = (μo*N*I)/(2R)

hvor
B er den flade spoles magnetiske induktion [T]
N er spolevindingsantallet
I er strømstyrken [A]
R er spolens radisu [m]
μo er vacuumpermeabiliteten 4π*10-7 N/A2


Skriv et svar til: buossole

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.