Matematik

Heej

08. oktober 2008 af nannapiqen (Slettet)

     Heej, jeg er ny her og jeg vil gerne have lidt hjælp til matematik især til ligninger!

når men, mit lille spørgersmål er :

-5x+7+3=3(-2x+5)

Pleaz svar miig. sig også hvordan du gør., skriv hele resultatet ned :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2008 af Isomorphician

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=584221


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2008 af mathon

-5x+7+3 = 3(-2x+5).............gang ind i parentesen

-5x+7+3 = (-6x+15).............hæv plus-parentesen

-5x+7+3 = -6x+15...............reducer på venstre side

-5x + 10 = -6x + 15.............læg 6x til på begge sider

x + 10 = 15........................træk 10 fra på begge sider

x = 5


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2008 af Isomorphician

Ah...mindre uoverensstemmelse med linket i #1 og denne opgave.

Fremgangsmåden er dog stort set den samme.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2008 af mathon

kontrolberegning ved indsættelse af x = 5:
-5x+7+3 = 3(-2x+5)

venstre side:
-5*5+7+3 = -25+10 = -15

højre side:
3(-2x+5) = 3(-2*5+5) = 3(-10+5) = 3*(-5) = -15

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2008 af mathon

...og
for dem der går både med livrem og seler

solve(-5x+7+3=3(-2x+5),x)


Skriv et svar til: Heej

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.