Fysik
Att.: riquelme
11. oktober 2004 af
llm (Slettet)
Att.: riquelme
Pilotopgaven
Ja, centripetalkraften er summen af kraften fra sædet og tyngdekraften.
Dvs. F(c)=F(res).
Det vil altså sige, at:
F(c)=F(sæde)+F(tyngde),
så F(sæde)=F(c)-F(tyngde)?
Det lød som om at du mente, at man skulle sige + mg for 3 uger siden...
Pilotopgaven
Ja, centripetalkraften er summen af kraften fra sædet og tyngdekraften.
Dvs. F(c)=F(res).
Det vil altså sige, at:
F(c)=F(sæde)+F(tyngde),
så F(sæde)=F(c)-F(tyngde)?
Det lød som om at du mente, at man skulle sige + mg for 3 uger siden...
Svar #1
11. oktober 2004 af riquelme (Slettet)
Jeg regner med at du refererer til denne tråd https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=58350 som du oprettede i går...
Jeg forstår ikke helt dit spørgsmål... Du skrev:
"Umiddelbart er der to kræfter der virker på ham: centripetalkraften F(c)og tyngdekraften F(t)."
Det er forkert eftersom centripetalkraften er den resulterende kraft i en cirkelbevægelse; den skal ikke regnes sammen med tyngdekraften.
Jeg forstår ikke helt dit spørgsmål... Du skrev:
"Umiddelbart er der to kræfter der virker på ham: centripetalkraften F(c)og tyngdekraften F(t)."
Det er forkert eftersom centripetalkraften er den resulterende kraft i en cirkelbevægelse; den skal ikke regnes sammen med tyngdekraften.
Skriv et svar til: Att.: riquelme
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
