Fysik

Glidning

09. oktober 2008 af Bonnie120 (Slettet)

Har en fysik opgave her som jeg ikke kan gennemskue. Kunne derfor godt bruge noget hjælp.

En klods A bevæger sig gnidningsfrit på et vandret bord. Via en trisse er den forbundet til en klods B, der hænger frit.

mA= 4,0kg og mB= 2,0kg

a) angiv de kræfter der påvirker A og B

b) Find klodsernes acceleration

c) Bestem størrelsen af snorkraften


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0. Hvilken del søger du hjælp til?


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. oktober 2008 af mathon

...skitser situationen og bestem kræfterne...


Brugbart svar (2)

Svar #3
09. oktober 2008 af bboblzs (Slettet)

Hvilkie krafter virker på A:

Tyngdekraften virker altid.

Den modsatte(normalkraften) er normal på underlaget. Da kassen ikke bevæger sig op eller ned og bordet er vandret er normalkraften lige så stor som tyngdekraften men modsatrettet.

På B virker tyngdekraften også

En snorkraft trækker op i B, så den ikke falder frit.

Accelerationen kan findes ud fra Newtons anden lov. F er tyngdekraften på B og m er massen af både A og B. Så a, der er fælles for dem begge er givet ved

a= g*mB/(mA+mB)

Snorkraften findes dernæst. Idet du har a for B kan du finde Fres for B ved at gange med mB. Du har også Ft for B. Altså er snorkraften :

Fres=Ft+Fs med fortegn.

Fres-Ft=Fs


Svar #4
09. oktober 2008 af Bonnie120 (Slettet)

Hvad siger du at Ft er ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. oktober 2008 af janko (Slettet)

Ft er tyngdekraften


Skriv et svar til: Glidning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.