Matematik

Procentregning - har glemt det :(

09. oktober 2008 af microphone (Slettet)

Hej, sidder og skriver en samfundsfags afl. og har glemt hvordan man regner procenter :) Håber nogle lige hurtigt vil hjælpe med de få...

101.2005 til 206.092

9,4%  til 18%

3.562 til 12.657

Hvor meget er tallene steget i procent? Og hvordan regner man det ud?

Og lige et sidste spørgsmål:

Hvor meget er 18% af 222.787?

tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. oktober 2008 af den grimme ælling (Slettet)

18% af 222,787

222,757/100*18=40,10


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. oktober 2008 af den grimme ælling (Slettet)

du kunne bruge renteformlen til at beregne hvor meget tallene er steget? Hvis du altså kan huske den? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

ændring = ((slutværdi - begyndelsesværdi) / begyndelsesværdi) * 100%

Til den sidste er det bare at dele tallet i 100 dele og derefter tage 18 af dem. Dette svarer så til at gange med 0,18.


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

Benyt cosinusrelationen.


Svar #5
09. oktober 2008 af microphone (Slettet)

Tak for det guys. Kan simpelhen ikke noget fra mine matematik dage :)


Svar #6
09. oktober 2008 af microphone (Slettet)

Arg, kan stadig ikke finde ud af de tre første. Har prøvet: "ændring = ((slutværdi - begyndelsesværdi) / begyndelsesværdi) * 100%" Nogle der kan hjælpe?


Svar #7
09. oktober 2008 af microphone (Slettet)

Når jeg taster "222757/100*18" får jeg 40096 :S? Så det kan da ikke være rigtigt.

Er stadig på bar bund med alle de her små stykker :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Det er bare at sætte dine tal ind i formlen.


Skriv et svar til: Procentregning - har glemt det :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.