Matematik

Annuitetsregningsopgave - hjælp? ja tak!

09. oktober 2008 af Pandaaa (Slettet)

Jeg er igang med en opgave og jeg er så kommet i problemer med denne:

Sara låner 235.000 kr. i et pengeinstitut til køb af en ny bil. Lånet skal tilbagebetales med 60 lige store månedlige ydelser. Renten er 1% pr. måned.

Jeg har fundet ud af den månedlige ydelse er 5.227kr.

Umiddelbart efter at have betalt ydelse nummer 48 sælger Sara bilen for 65.000 kr. og bruger straks pengene fra salget til at indfri restgælden.

Det er så her jeg ikke kan komme videre, hjælp modtages gladeligt :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2008 af ibibib (Slettet)

Du skal vel beregne restgælden, eller?

Hvor mange penge kan man låne, hvis man betaler 5.227 kr. hver måned i 12 måneder og den månedlige rente er 1 %? Det er restgælden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2008 af mathon

y = 5227,45

første afdrag, a1 = y-G*r = 5227,45-235000*0,01 = 2877,45

gældsnedbringelse efter 48. ydelse: 2877,45/0,01*[1,0148 - 1] = 176164,70

restgæld: (235.000-176.164,70) kr = 58.835,30 kr

efter gældsindfrielsen har Sara (65.000,00 - 58.835,30)kr = 6.164,70 kr i overskud


Skriv et svar til: Annuitetsregningsopgave - hjælp? ja tak!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.