Matematik

Hjællppp

10. oktober 2008 af mirgjena (Slettet)

  Jeq vil gerne have hjæp til den der ligning :

-5x+7+3x=3(-2x+5)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2008 af fluen på væggen (Slettet)

Se: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=584221

der er en, som kalder sig mirgjena, som spørger om præcis det samme - måske kan I hjælpe hinanden :P


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2008 af mathon

...gang ind i plus-parentesen og hæv den...


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2008 af mathon

efter henvendelse 11/10:
........................................

-5x+7+3x = (-6x+15)............når 3 er multipliceret ind i parentesen jvnf. a(b+c) = (ab+ac)

-5x+7+3x = -6x+15..............når plus-parentesen er hævet

-2x +7 = -6x+15..................når der er reduceret på venstre side

4x + 7 = 15.........................når der er adderet 6x på begge sider

4x = 8................................når der er subtraheret 7 på begge sider

x = 2..................................når der er divideret med 4 på begge sider


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. oktober 2008 af mathon

divideret med 4 på begge sider   ---->   divideret med 4 på begge sider


Skriv et svar til: Hjællppp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.