Fysik

Energiniveauer for hydrogen

13. oktober 2008 af tumle (Slettet)

Hej med jer,

Jeg skal udlede formlen


 

Jeg har indtil videre gjort følgende:

Der står nu følgende i min bog som jeg ikke lige kan forstå:

Skrives fotonenergien på formen

ses det at energien af energiniveauet med nummer n kan skrives som:

 Hvordan kan jeg se det? ja jeg kan altså ikke se det :o)

Jeg håber der lige er nogle som kan komme med lidt forklaring, så jeg måske kan komme til at forstå det.

Hilsen, Rasmus


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2008 af mathon

m --> oo


Svar #2
13. oktober 2008 af tumle (Slettet)

Ja det kan jeg se, at så får vi det rigtige, men hvorfor skal vi lade m gå mod uendelig?

Hilsen, Rasmus


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: I det du springer fra n'te bane til uendelig langt ude vil du finde bindingsenergien af den n'te elektron ved at lade m=inf.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. oktober 2008 af mathon

...pr. definition...


Svar #5
13. oktober 2008 af tumle (Slettet)

Det er det jeg måske ikke helt forstår, hvorfor springer jeg fra n'te bane til uendeligt langt ude?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. oktober 2008 af mathon

En - Em = (Rhc/m2 -  Rhc/n2) og (n>m) = -Rhc/n2 + C, hvor C er en "arbitrær" konstant.

Den arbitrære konstant kan først fastlægges, når man har valgt nulpunktet for energien.

Vælges, at energien af bundne tilstande skal være negativ, med nulpunktet for grænsen til de ubundne bevægelser, skal En → 0 for n → oo, hvilket byder at C skal være 0.

Energien i den n'te tilstand er derfor fastlagt ved

En = -Rhc/n2


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#5: I det du gerne vil finde energiniveauet for den n'te bane skal du finde den energi det kræver at tage en elektron fra den n'te bane og helt væk fra atomet. Helt væk fra atomet er til den m'te skal, der er uendelig langt væk.


Svar #8
13. oktober 2008 af tumle (Slettet)

Jeg forstår ikke helt det du skriver her: (n>m) = -Rhc/n2 + C, for hvordan skal det forståes?


Skriv et svar til: Energiniveauer for hydrogen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.