Matematik

reducer

13. oktober 2008 af helle91 (Slettet)

hej jeg har et regnestykke som jeg ikke ved om jeg har regnet rigtigt.

er der nogen der har lyst til at fortælle om jeg er helt forkert på den. :S

5x3-25x2y / 3x2-15xy

5x(x2-5xy)/3x(x-5y)

5(x-5x)/3*5

5x-25x/15

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2008 af mathon

(5x3-25x2y)/(3x2-15xy) = (5x2*x-5x2*5y)/(3x*x-3x*5y) = 5x2(x-5y)/((x-5y)(3x)) = (5/3)x


Svar #2
13. oktober 2008 af helle91 (Slettet)

mange tak,

så har jeg lige et andet lilleproblem

(x-1)(x+2)-x2+2

x2+2x-x-2-x2+2

2x-x

kan den forkortes mere ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

2x-x=x

2*x betyder jo, at der er 2 x'er. Derfor er svaret bare x

Forstår bare ikke, om du har skrevet potensen på x forkert? i den øverste står der -x2+2 mens du nedenfor har skrevet -x2+2... er det en fejl?


Svar #4
13. oktober 2008 af helle91 (Slettet)

der skal kun stå x2+2


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. oktober 2008 af mathon

(x-1)(x+2) - x2+2

(x2 + 2x - x - 2) - x2 + 2

x2 + 2x - x - 2 - x2 + 2 = x


Svar #6
13. oktober 2008 af helle91 (Slettet)

tak :)


Skriv et svar til: reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.