Matematik

Lille opgave :-)

15. oktober 2008 af Karldenstore (Slettet)

I en trekant ABC er:

l BC l = 4 tredje dele af l AB l og  l AC l = 2 * l AB l

a) Tegn en model af trekanten, og bestem vinkel A.

b) Bestem l AB l når hb = 4

Så er det jeg tænker, Øhh?

Nogen der vil, eller kan hjælpe mig? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2008 af mathon

a = (4/3)c
b = 2c

brug cos-relationen til beregning af A


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. oktober 2008 af mathon

cos(A) = ((b2+c2-a2)/(2bc))(((2c)2+c2-((4/3)c)2)/(2(2c)c)) = (4c2 + c2 - (16/9)c2)/(4c2) = (29/36)


Svar #3
15. oktober 2008 af Karldenstore (Slettet)

Undskyld :-)

Men jeg er ikke helt med :)

Hvad gør du for at finde a, b og c, udfra de oplysninger som opgaven giver?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. oktober 2008 af mathon

c skal ikke findes

men a og b kan ifølge opgaveteksen udtrykkes som i #1

da

lABl = c

lBCl = a
og
lACl = b
 


Svar #5
15. oktober 2008 af Karldenstore (Slettet)

Nu har jeg regnet den, og får det til: Vinkel A = 36,3 grader. - Hvilket ifølge min facitliste er det rigtige svar.

b) Bestem l AB l , når hb = 4.

Hvordan gør jeg det?


Svar #6
16. oktober 2008 af Karldenstore (Slettet)

Gør ikk noget, har selv regnet den ud :)


Skriv et svar til: Lille opgave :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.