Fysik

Smeltning og fordampning

17. oktober 2008 af BareMig91 (Slettet)

Hej .. Jeg har virkelig brug for hjælp.. nu har jeg knoklet med denne ligning i en time.. Og jeg kan bare ikke hitte ud af den!! Please hjælp:

mis Mbæger Mvand Tis Tvand Tf Tstue
Kg Kg Kg °C °C °C °C
0, 368 0,004 0,348 -8,5 21,2 17,1 23

mis · cis · (0 grader - Tis) + Lis · mis + mis · cvand · (Tf - 0 grader) + mvand · cvand · (Tf - Tvand) = 0
= 0,368 · 2040 · (0 - (-8,5)) + 0,368 · 4180 · (17, 1 - 0) + 0, 348 · 4180 · ( 17, 1 - 21, 2) = 0 - Lis · mis
= 26 721 = 0 - Lis · mis
= 26 721 = 0 - Lis · 0, 368
= Lis = 26 721 · 0, 368
= Lis = 9 833, 328

Efter regning:
0, 368 · 2040 · (0 - (-8,5)) + 9 833, 328 · 0, 368 + 0, 368 · 4180 · (17, 1 - 0) + 0, 348 · 4180 · (17, 1 - 21, 2) = 0

Mit spørgsmål er, hvad Lis er .. Jeg kan ikke .. Please hjælp :b


·
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2008 af janko (Slettet)

L(is) = (m(vand)*c(vand)*(t(start)-t(slut))-m(is)*c(vand)*t(slut))/m(is)


Svar #2
18. oktober 2008 af BareMig91 (Slettet)

Er du sikker på det? For det passer ikke ind i min formel. Hvis man sætter L(is) ind i formlen skal den jo gerne give nul, og det kan jeg simpelthen ikke få den til...


Skriv et svar til: Smeltning og fordampning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.