Matematik

Trekant

18. oktober 2008 af sira (Slettet)

I en trekant ABC er BC = 4/3, AB og AC = 2 AB.

a) Tegn en model af trekanten, og bestem vinke A.

b) Bestem AB, når hb= 4.

Hjælp :-(


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2008 af c_aastrup

a)

Lad os lige indføre en mere menneskelig notation BC = a, AC = b og, AB = c. Vi har

Cosinus-relationen giver

og dermed

Vi sætter ind

og dermed

Har du også bøvl med b)??


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2008 af c_aastrup

Damn, jeg fuckede up. Der skal stå cos og ikke sin. Det beklager jeg.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2008 af c_aastrup

Og svaret bliver da A = 0.6341838407


Svar #4
18. oktober 2008 af sira (Slettet)

Ja b opgave ar jeg mere problemer med?

:-(


Svar #5
18. oktober 2008 af sira (Slettet)

Så bliver resultatet 36,33 grader opgave a


Svar #6
18. oktober 2008 af sira (Slettet)

Så bliver resultatet 36,33 grader opgave a

ikke ? :-(

Hjælp med b opg


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. oktober 2008 af c_aastrup

Jep, du regner rigtigt fra radianer til grader.


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. oktober 2008 af mathon

c = hb/sin(A)


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. oktober 2008 af c_aastrup

Mht. b) er det lidt svært at forklare, jeg kan jo ikke tegne for dig. hB må være højden fra B, og du får dermed en retvinklet trekant inden i trekant ABC. Her kan du bruge sinus-relationer til at finde den ønskede side.


Svar #10
18. oktober 2008 af sira (Slettet)

er du sikker at det er sinus


Svar #11
18. oktober 2008 af sira (Slettet)

og lige tilbage til a opgaven #1 hvor der står " vi sætter ind" hvordan for man det der resultat man kan ikke skrive det i en lommeregner?

eller hvad? :-(


Brugbart svar (0)

Svar #12
18. oktober 2008 af c_aastrup

Tricket er at c går ud når man sætter ind, og det kan din lommeregner muligvis ikke klare.

Jeg er sikker på sinus. Det bliver som i #8


Svar #13
18. oktober 2008 af sira (Slettet)

så bliver opg b

c = hb/sin(A)

c = 4/sin(36,33) = 6,75

Er det rigtig?

Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #14
18. oktober 2008 af c_aastrup

Jep. Og du kan se hvordan formlen kommer fra sinus-formlerne?


Svar #15
18. oktober 2008 af sira (Slettet)

ikke rigtig ?


Brugbart svar (0)

Svar #16
18. oktober 2008 af mathon

c/sin(90°) = hb/sin(A)

c = hb/sin(A)


Svar #17
18. oktober 2008 af sira (Slettet)

Skal jeg skrive det sådan så?

c/sin(90°) = hb/sin(A)

c = hb/sin(A)

c = 4/sin(36,33) = 6,75


Brugbart svar (1)

Svar #18
18. oktober 2008 af mathon

...tag nu selv lidt ansvar ...


Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.