LaTeX

Grafer

19. oktober 2008 af Sherwood (Slettet)

Hvordan sætter man bedst en graf fra eksempelvis Excel ind i et LaTeX dokument?


Brugbart svar (4)

Svar #1
19. oktober 2008 af daleif (Slettet)

Du starter med at eksportere den som PDF (eller EPS, de fleste windows brugere anvender dog pdflatex i dag).

Dette sker oftest ved at man installerer en PDF printerdriver, de er ikke svære at finde, mener pdf995.com har en 'gratis' en.

Herefter har man grafen som et almindeligt stykke grafik, og den indsættes som man ville gøre ved et almindeligt stykke grafik. Man kan evt. tage et kig i min bog.

Så vidt jeg ved kan man også kopiere grafen over i et billedbehandlingsprogram på win og så få en jpg, det vil jeg ikke anbefale. JPG skal bruges til fotos etc. og ikke til stregtegniger og grafer.


Brugbart svar (4)

Svar #2
19. oktober 2008 af Dirac (Slettet)

konvertér til grafen til .eps, .pdf, .jpg eller lign. og sæt ind som andre figurer (ved ikke hvor god excel er til dette, brug evt. et andet program fx gnuplot).

Evt. kan du kode dine graf direkte i latex, med fx pakken tikz (pgf)


Svar #3
19. oktober 2008 af Sherwood (Slettet)

Tak, det lyder ikke så svært.

#1 Jeg har taget MANGE kig i din bog.

#2 Jeg tror desværre ikke, at jeg er erfaren nok i LaTeX-brugen til at begynde at kode graferne selv. Men det kan da være, at jeg lige kigger på det alligevel. Det ville være smart at kunne, når jeg skal til at skrive SRP.


Brugbart svar (2)

Svar #4
19. oktober 2008 af daleif (Slettet)

Så installer den printerdriver, så får du en ekstra 'virtuel' printer som du kan printe til, og den laver så bare en fil i stedet for at sende noget til en rigtig printer.


Svar #5
19. oktober 2008 af Sherwood (Slettet)

#4 Jeg har allerede en printerdriver, som kan lave billeder/tekst om til pdf-filer. Jeg havde bare ikke tænkt på, at det kunne være en løsning på problemet.


Brugbart svar (4)

Svar #6
19. oktober 2008 af daleif (Slettet)

Det er i og for sig den eneste metode du har til det givne problem. Editorenen har ingen mulighed for at gemme grafen direkte ind i dokumentet som man f.eks. kan i Word (der findes en 'LaTeX' editor til Windows som kan, men jeg ville ikke bruge penge på den)


Svar #7
19. oktober 2008 af Sherwood (Slettet)

Hvor svært er det at tegne graferne i LaTeX ellers? Jeg har ikke kigget på det, men det ville være enormt smart. Du må meget gerne henvise mig til et sted i din bog, hvis du har skrevet noget om det.


Brugbart svar (2)

Svar #8
19. oktober 2008 af daleif (Slettet)

Det kommer jo an på hvad det er du skal tegne. Der er skevet meget lidt om det i bogen da det er et meget stor emne.

Hvad er problemet i anvende grafen fra excel?


Svar #9
19. oktober 2008 af Sherwood (Slettet)

Som sådan er der ikke noget problem i at benytte Excel, men jeg skal snart til at skrive studieretningsprojekt i økonomi (som overordnet emne i fagkombinationen matematik/samfundsfag). I opgaven regner jeg stærkt med, at jeg skal have nogle grafer med, og der kunne det være rigtig smart, hvis jeg kunne tegne dem direkte i LaTeX.


Brugbart svar (4)

Svar #10
20. oktober 2008 af Dirac (Slettet)

Som Lars siger kommer sværhedsgraden med tikz meget an på hvor komplicerede dine grafer (figurer) er, men handler jo bare om at sætte sig ind i det, så kig i manualen

www.ctan.org/tex-archive/graphics/pgf/base/doc/generic/pgf/pgfmanual.pdf

det er umiddelbart "meget" at sætte sig ind i, bare for en SRP, og det kan også tag en del tid at kode dine figure (især til at begynde med), men du kan jo også bruge det efter stx.

jeg synes personligt at jeg får bedst resultater med pgf/tikz til mine figurer


Skriv et svar til: Grafer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.