Matematik

omg. help me!!!!!!!!

19. oktober 2008 af richgirl (Slettet)

hej...

jeg sidder lig og skal lave en fysik opgave. det ville være super, hvis nogle kunn hjælp mig med et af opgaverne;)

to biler kører hen ad en vej. bil A kører med hastighed 50kn/h, og bil B kører med 60km/h. da de er på linje bremser begge biler med en acceleration på -2,8m/s^2.

hvor lang tid tager nedbremsningen af bil A?
jeg fik det til: 4,96s

hvad er bil B's hastighed, når bil A holder stille?
jeg fik det til: 5,952s

hvor langt kører de to biler under nedbremsning?????? (skal jeg bruge bremselængde formlen???)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

Indsæt de fundne tider i stedfunktionen til den tilhørende bil, hvormed længden kan beregnes :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2008 af Isomorphician

Kig på hvor mange meter i sekundet bilerne bevæger sig, og gang med den tid du har fået i stoppetid.


Svar #3
19. oktober 2008 af richgirl (Slettet)

#1  stedfunktion: s(t)=s0+v0*t

jeg har ikke en strækning s0. hvordan skal jeg kunne bruge denne formel??


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

#3 s0 sættes til 0 i denne sammehæng, det er bremselængde der er vigtig her :-)


Svar #5
19. oktober 2008 af richgirl (Slettet)

tak for hjælpen;)


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Fantastisk overskrift iøvrigt.


Svar #7
19. oktober 2008 af richgirl (Slettet)

lig en ting til. jeg gør brug af accelerationen også, og derfor bruger jeg følgende formel:

s(t)=s0+v0*t+0,5*a*t^2

hvis jeg siger v0 er 50km/h får jeg:

v0 er vel 50km/h og 60km/h bare i m/s?? og når jeg gør det. får jeg:
50/3,6=13,8889
(0+13,89*4,96)+(0,5*2,8*(4,96^2))=103,3366

og hvis jeg siger at v0=0. ligesom s0=0 får jeg:
(0+0*4,96)+(0,5*2,8*(4,96^2))=34,4422


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. marts 2021 af Planteelsker

I den første opgave, hvor du fik nedbremsningen til 4,96 sekunder, der har jeg fået den til -4,96.

Eftersom sekunder nok ikke kan have en negativ værdi, kan man så godt bare slette minusset foran, eller er der en forklaring bag?


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. juni 2021 af ringstedLC

#8: Det er en bevægelse med konstant acc.:

\begin{align*} v &= a\cdot t+v_0\,,\;v_0=\textup{begyndelseshast.} \\ t &= \frac{v-v_0}{a} \\ t &= \frac{0-50\cdot \tfrac{1000}{60^2}}{-2.8}\; \left (\frac{\frac{m}{s}}{\frac{m}{s^2}}=s\right )\approx 5\,\textup{sek} \end{align*}


Skriv et svar til: omg. help me!!!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.