Matematik

Ligningssystemer

20. oktober 2008 af Sas90 (Slettet)

Hej ! Jeg har fået til opgave at løse det her ligningssystem:

5x-3y=7

2x+y=-6

Er der nogen der kan hjælpe mig med det ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Isoler x i den første og indsæt i den anden for at finde y. :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

#0 x kan isoleres ved at gange 2x+y=-6 med faktoren 2.5, så den bliver til

2.5*2x+2.5*y=2.5*(-6)

5x+2.5y=-15y


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

5x-3y=7 (1)

2x+y=-6 (2)
 

Løses lettest ved 'lige store koefficienters metode', hvorved man undgår de fleste brøk finurligheder :-)

Forlæng (2) med 3, heraf fås:

3(2x+y)=-6*3 <=> 6x+3y=-18(3)

Læg nu (3) til (1), hvormed følgende fås:

(5x-3y)+(6x+3y)=7+(-18)=-11

<=>

11x=-11 <=> x=...

Denne værdi indsættes i (2) hvorved x nu isoleres, herved kendes nu løsningen til ligningssystemet.

Ps. x og y er begge hele tal(så det burde være til at regne med)

Mvh. Dan


Skriv et svar til: Ligningssystemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.