Matematik

forskrift og definitionsmængden

20. oktober 2008 af myself12 (Slettet)

hej har brug for lidt hjælp til en opgave..
skal bare lige bruge lidt hints til at komme igang, for har ingen ide om hvad man skal :)

link ti opgaven: http://imageshack.dk/imagesfree/BUw24190.jpg


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

Arealet: Hint: pythagoras, du kender den ene katete og hypotenusen(2*2), find nu den anden katete bestemt ved x.

Opskriv herefter arealfunktionen.

Definitionsmængden: Kan en længde være negativ? Samt: er en katete længere end hypotenusen i en retvinklet trekant?

Mvh. Dan


Svar #2
20. oktober 2008 af myself12 (Slettet)

Har prøvet mig lidt frem men syntes slet ikke jeg kan komme frem til noget som overhovedet ligner noget jeg kan bruge,,

kan du prøve at forklare lidt dybere


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

1. Du har kateteten x(længden i rektanglet), hypotenusen 4, beregn den anden katete(bredden i rektanglet)

2. Hvorledes findes arealet af et rektangel? Indsæt det fundne fra 1, og kald arealet A(x) (arealet som funktion af x)

3. Definitionsmængden kan ikke forklares bedre lige nu :-)

Værsågod at arbejde videre, nu må jeg også se at komme videre med min eksamenslæsning i biologi :-)


Svar #4
20. oktober 2008 af myself12 (Slettet)

vil det sige at man skal gøre sådan her:

1)

x^2+y^2 = 4^2, hvoraf

y = kvadratrod(16-x^2)
 

2)

og så kan man jo sige at aralet er x * y

A(x) = x*kvadratrod(16-x^2)    ...

kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

korrekt :-)

Bestem nu definitionsmængden :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

- Husk i øvrigt at markere eventuelt brugbare indlæg, ellers er den funktion lidt spild :-)

- Men fortsat god aften mvh. Dan


Skriv et svar til: forskrift og definitionsmængden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.