Matematik

vektore

21. oktober 2008 af mm2 (Slettet)

Hvordan regner man denne ud?

Bestem en ligning for den linje m, der går gennem A(2,-1) og som er parallel med linjen n bestemt ved n: 2x-3y=5

når den er parallel må det være samme hældningskoefficent? eller? skal jeg begynde at isolerer y i den ligning først?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

Hvis de er paralelle må de have samme hældningskoeffecient, det er helt korrekt.

Du bliver nok nødt til at isolere og arbejde dig frem, nød mindre du kender til vektorer(A-niveau stof), hvis dette er tilfædet findes der en lettere vej, som jeg ikke vil beskrive her, hvis du alligevel ikke kender til det :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2008 af kline (Slettet)

Jo har A niveau stof, synes det er så mange formler men kan du bekræfte mig i om dette er den rigtige vej? 

normalvektor må være (2,-3)  (ud fra ligning)

retningsvektor (3,2)

en ligning for linjen må være

3 (x-2) + 2(y+1)

og så eller gange ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2008 af kline (Slettet)

hov det lød forkert... altså skrevet

men jeg tror det er noget lignende det jeg har vist i #2 du skal gøre :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

linjen n: 2x-3y=5, har normalvektoren 2,-3, denne har linjen m også,

Indsæt dette i a(x-x0)+b(y-y0)=0, hvorved linjens ligning for m kan findes, hvor a,b og er normalvektorens koordinater og dit punkt er A(x0;y0)


Svar #5
22. oktober 2008 af mm2 (Slettet)

ah jo ja så giver det mening tak!


Skriv et svar til: vektore

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.