Matematik

Potensfunktion

22. oktober 2008 af pige, (Slettet)

Hej... Jeg sidder og arbejder med en opgave, men kan simpelthen ikke finde ud af om det er rigtigt, det jeg har gjort indtil videre. Håber der er nogen der kan hjælpe.

I det følgende antages, at bakteriekulturen som funktion af tiden vokser eksponentielt. Desuden antages det, at der ved starten er 1 bakterie, og at der efter 180 minutter er 1000 bakterier.

a. Bestem en forskrift for den funktion, der angiver bakterieantallet som funktion af antal minutter efter starten.

b. Bestem fordoblingstiden for bakterieantallet. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. oktober 2008 af Isomorphician

Vis hvad du har gjort


Svar #2
22. oktober 2008 af pige, (Slettet)

Så har jeg først fundet hældningen.

log(1000)-log(1) / log(180)-log(0), og så får jeg 1,33.

Så sætter jeg det ind i forskriften og får:

y=1*1,33^x

så finder jeg fordoblingskonstanten:

T2 = log(2)/log(1,33)

T2 = 2,431

Men jeg får ikke de resultater jeg skal. Kan bare ikke se hvad jeg har gjort galt.


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. oktober 2008 af Isomorphician

Du har brugt formlen for potensfunktioner i stedet for formlen for eksponentielle funktioner til at finde fremskrivningsfaktoren.


Svar #4
22. oktober 2008 af pige, (Slettet)

Nå ja, det kan jeg godt se nu. Tak:)


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.