Fysik

Effektfuld laser

23. oktober 2008 af MaikenG (Slettet)

Hej..

Håber på lidt hjælp.

Jeg ved, at en laser udsender 500 pulser pr. sekund, og hver puls varer 0,20 ps.

Opgaven lyder:

Beregn, hvor mange pulser der skal til for at skære rillen, og hvor lang tid det tager.

Jeg har udregnet antallet af pulser, som er 748 stk.

Hvordan bestemmer jeg nu tiden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2008 af Daniel TA (Slettet)

Kom med alle dine informationer? Hvor lang skal rillen f.eks. være?


Svar #2
23. oktober 2008 af MaikenG (Slettet)

Jamen alt det har jeg beregnet.. JEg har massen af rillen på 4,85*10^-5 g + energien der skal til for at fordampe denne masse. E=0,3738 J..


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2008 af janko (Slettet)

effekten kan du beregne af:

P = ?E / ?t, hvor

h = 6,633 * 10-34 J *s

?t = 0,20 * 10-12 sek

?E = h * 1/500 s

beregn ?E og sæt det i formlen for P!


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2008 af janko (Slettet)

#0

sorry, synes det var oplagt at beregne effekten med de givne oplysninger.

...


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. oktober 2008 af janko (Slettet)

som #1 siger, mangler vi en del oplysninger for at kunne beregne tiden.

Der der være givet flere oplysninger!


Brugbart svar (4)

Svar #6
23. oktober 2008 af janko (Slettet)

Jeg fandt frem til følgende: us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/syge05/2005-7-2.pdf

ved at søge lidt, hvor der indgår flere oplsyninger...

lr = 950μm            br = 50μm            dr = 100μm                    Q = 7700 J            ρr = 10220*kg*m-3

Vi finder først Volumen:

Vr = lr * br * dr                                    Vr = 4,75 * 10-12 m3

Massen af molybdæn findes:

mmolyb : ρr * Vr                      mmolyb = 4,854 * 10-8 kg

mmolyb * Q = 0,374 J

N = 0,374 / 0,5 * 10 -3 J =748

t = N / 599/2

t = 1,496 s

/ Ayhan


Brugbart svar (2)

Svar #7
23. oktober 2008 af janko (Slettet)

... rettelse

t = N / (500/s)

t = 1,496 s

Det hamrende irriterende, at man ikke kan skrive længere indhold i disse indlæg uden at blive forstyrret, fordi teksten hele tiden rykker op og man har næsten ikke mulighed for at se det nederste del, af det skrevet.

Skriver man et langt indlæg, "hakker" teksten opad og man ser ikke, hvad man egentlig har skrevet.... AHHHH!


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. februar 2011 af Sweeney (Slettet)

 Kan du godt skrive udregning for massen af molydbæn? Fordi jeg får de til  4,854*10^-14 ?? :/


Skriv et svar til: Effektfuld laser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.