Matematik

4.gradspolynomiums forskrift

24. oktober 2008 af liridon (Slettet)

4 gradspolynomium f(x) går gennem (-2,0), (0,0), (2,0), (4,0). koefficienten til x4 er 1/4. bestem en forskrift.

jeg har fået: f(x) = 1/4*(x+2)*(x-2)*(x-4)*(x).. er det rigtigt og må man gerne angive en forskift med faktoriserings form??


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2008 af freak_haha (Slettet)

ja det rigtit, men tror godt du kan skrive det på faktorieseret form, hvis andet ikk er andgivet


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2008 af mathon

...skriv dog begge dele, så din tvivl forstummer...

f(x) = 1/4*(x+2)*(x-2)*(x-4)*(x) = (1/4)x4 - x3 - x2 + 4x


Skriv et svar til: 4.gradspolynomiums forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.