Matematik

Bestem k

24. oktober 2008 af Maiken90 (Slettet)

Hej.

Hvad vil det sige, når man skal finde k, så k*f(x)=f(4x) , når f(x)=2x^1,5 ?

Jeg ved ikke, hvad f(4x) betyder ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2008 af ibibib (Slettet)

Hvis x bliver fire gange større, hvor mange gange bliver f(x) så større?


Svar #2
24. oktober 2008 af Maiken90 (Slettet)

Hvordan skal man løse opgaven, hvis man ikke må bruge lommeregner eller computer?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

f(x)=2x1.5

f(4x)=2*(4x)1.5=2*8x1.5=16x1.5

k*f(x)=f(4x), hvor f(x) divideres over så k er isoleret

k=(16x1.5)/(2x1.5)=16/2=8


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2008 af Mandelbrot (Slettet)

 k*f(x) = f(4x) ⇔

f(4x) / f(x) = k

k = (2(4x)^1.5) / (2x^1,5) = (4x)^1.5/x^1.5 = (4x/x)^1.5 = 4^1.5 = 8
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2008 af ibibib (Slettet)

4^a = 4^1.5 = 4·kvrod(4) = 4·2 = 8


Svar #6
24. oktober 2008 af Maiken90 (Slettet)

2*(4x)1.5=2*8x1.5

Hvordan kan dette gælde ??


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

#6 fordi 41.5=4*√4=4*2=8 og x1.5=x1.5 , hvorfor

2*(4x)1.5=2*8x1.5


Skriv et svar til: Bestem k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.